Váš prohlížeč je zastaralý, některé prvky těchto stránek se nemusí zobrazovat korektně. Prosím aktualizujte ho nebo nainstalujte jiný.

Grand Prix Moskva 2016

Moskva nám tleskala a gratulovala

 Na Velké ceně Moskvy, která se konala 19. – 21.2., se sešla současná elita moderní gymnastiky, všechny nejlepší. A není divu. Olympiáda v Riu je silným motorem pro všechny světové federace moderní gymnastiky.  Zbytek volných míst pro účast na OH udržuje všechny potenciální uchazečky o volná místa v neustálé vysoké tréninkové zátěži. Všechny závodnice a všechny federace o účasti sní . Každý závod do Test Event v Riu v dubnu, je testem výkonnosti a také možností srovnat se s těmi, kdo mají na to si účast vybojovat.

Do Moskvy odjely naše členky Monika Míčková, Anička Šebková a Alina Chamzina. Tedy ty nejlepší v republice. Pro Moniku a Aničku to byl další plánovaný nominační závod o účast na Test Event. Byl to také závod, který měl obě představit i v novém kabátě. Od září loňského roku obě pracovaly na dvou nových sestavách, které se dolaďovaly na prosincovém soustředění v Izraeli.  I když se s nimi představily na prvním nominačním duelu v lednu, na mezinárodním poli měly sestavy premiéru. A to dobrou premiéru.

   Změna dvou sestav pomohla obě naše závodnice ukázat rozhodčím v novém světle. Bylo příjemné slyšet od rozhodčích a trenérů a na známkách i vidět, že se rozhodnutí dát se do nových skladeb vyplatilo. Monika byla na skvělém 24. místě, Anička na 32. místě. Monika se zaskvěla v sestavě s míčem, Aničce patřilo absolutorium v kuželích. Současně se objevily věci, na kterých budeme dále společně pracovat.  Nové skladby se potřebují „usadit“ a na tom se zaměříme.

  Každopádně, obě předvedly velmi dobré výkony a v tomto velkém závodě jednoznačně obstály. Ukázaly všem, že díky našemu klubu česká seniorská gymnastika nepatří ve světě na konec řady.

Je fantastické, že i naše juniorská reprezentace má gymnastku, která má velký potenciál nás držet vpředu.  Naše Alinka vzbudila u rozhodčích, trenérů i diváků zaslouženou pozornost.  Pro světovou gymnastiku je stále ještě trochu „nováčkem“, který je objevován. Zkušenosti z velkých mezinárodních závodů teprve sbírá, ale výkony, především v míči, ukazují,  že nám roste velký talent a gymnastka, která má na to, aby za krátký čas převzala štafetu seniorských mistrovských titulů, kterou náš klub nese s krátkými přerušením již skoro 30 let.  Ale na to má stávající juniorská mistryně ČR ve čtyřboji ještě čas.  

      Výsledky, kterých jsme dosáhly, nám naději na olympiádu v Riu rozhodně nevzaly. A to je super pocit pro naše závodnice, pro náš klub a také naděje pro celou českou moderní gymnastiku.

A ještě k titulku článku. Že nám tleskali za dobré výkony, je jasné. Ale k čemu nám gratulovali? No, negratulovali nám, ale Aničce Šebkové, která slavila v den závodu své narozeniny. Bylo pro ni určitě krásným a milým překvapením, když hlasatel do zaplněné haly popřál Aničce „vševo choroševo s dňom ražděnia“.  Kolik Aničce bylo? To se u žen neříká, i když mají jen krásných 21 let. 

 

Galerie